Scholl Velvet Smooth set i ulje za njegu noktiju

 photo glavna_zpsqriwd38w.jpg

Nedavno mi je na testiranje stigao novi, inovativni, električni set za njegu noktiju kod kuće od Scholla, a u ovom postu ću vam prenijeti svoje dojmove o njemu. Krenimo!

Radi se o električnom setu s tri nastavka – nastavak za rašpanje, nastavak za zaglađivanje (buffanje) te nastavak za poliranje. Osim seta za njegu noktiju stiglo mi je i Schollovo ulje za njegu noktiju i kožice koje me je oduševilo. Ima čak 7 hranjivih biljnih ulja u sebi (suncokretovo ulje, bademovo ulje, lanenovo.. samo su neka od ulja u njemu) i vitamin E.

 photo scholl3_zpsiuqu0cev.jpg

Prije nego što sam krenula koristiti uređaj bacila sam oko na instrukcijski video jer štreber kakav jesam htjela sam prvo sve provjeriti prije nego što ga sama krenem koristiti. Video možete pogledati ovdje.

Dakle, radi se o električnoj olovci s tri nastavka te se može koristiti za njegu noktiju ruku i nogu u udobnosti vašeg doma. Prije nego što krenete koristiti set preporučuje se očistiti područje ruku/nogu na kojem ćete ga upotrebljavati kako biste dobili najbolji rezultat.

Za rad ovaj uređaj koristi jednu AA bateriju koja se i dobije u setu. Dakle nemate brige s punjenjem, punjačima kao niti žicama što ovaj set čini idealnim za putovanja.

 photo scholl13_zpszqknskev.jpg

Kako sam i spomenula dobiju se tri nastavka, a na poleđini svakoga od njih nalazi se broj od 1 do 3. Brojem 1 označen je nastavak za rašpanje, 2 za buffanje, a 3 za poliranje. Označeni su u biti logički, kako bi ih i trebalo koristiti.

 photo scholl12_zpsigctudne.jpg

Nastavci se vrlo lako izmjenjuju na olovci te nisam primijetila nikakve probleme s time. Na olovci možete birati dvije brzine, s time da ja uglavnom koristim prvu brzinu koja mi je sasvim dovoljna. Prije prvog korištenja bila sam uvjerena da nema teoretske šanse da će nastavak za rašpu funkcionirati. Nekako sam previše naviknula koristiti tradicionalne, klasične rašpe i moram priznati da nisam vjerovala da mi električna rašpa može porašpati nokte kako spada.

 photo scholl7_zpsuglrvq8u.jpg

Uglavnom, prevarila sam se jer električni nastavak za rašpanje zaista funkcionira, ali ima ali :D. Naime, on vas tjera da pravilno, školski, rašpate nokte. Ako volite uzeti rašpu i udariti po noktu lijevo-desno to ovdje neće funkcionirati. Pravilno rašpanje znači uzeti rašpu ili u ovom slučaju električnu rašpu i ići s jedne strane na drugu, lagano. To i je idealno i tako ne trgate nokat. Često kada rašpamo lijevo-desno i ako to radimo brže znamo si ”lomiti” nokte što ni ne skužimo dok ne krenu pucati ili listati se. Ovaj pravilan način je idealan, ali traži više vremena pa sad ovisi želite li što prije završiti s rašpanjem ili želite očuvati vaše nokte što više :).

 photo scholl8_zpsdwkypuuv.jpg

Dakle, nastavak za rašpu mi je zaista odradio super posao. Isprobala sam ga i na noktima ruke i na noktima nogu i nemam niti jednu zamjerku, štoviše pozitivno sam iznenađena. Kada sam prije korištenja popipala samu rašpu mislila sam da će biti prenježna za nokte na nogama, ali je savršeno odradila posao.

Nastavak za buffanje, odnosno zaglađivanje je isto super odradio posao, s time da ga preferiram više za nokte na nogama nego za nokte na rukama. Nokti na nogama su tvrđi i češće im treba taj ekstra korak da im se zagladi površina dok pretjerano buffanje noktiju na rukama može dovesti samo do stanjivanja prirodne ploče nokta. Tako da može se koristiti za ruke, ali nemojte više od jednom u mjesec dana, mislim da je to i više nego dovoljno. P.s. ako imate gel na noktima ruku ovaj nastavak je idealan da ga se mic po mic rješavate, a bez brige da ćete si oštetiti prirodnu ploču nokta.

Zadnji nastavak za poliranje me je totalno, ali totalno oborio s nogu. Nokti su mi se toliko zasjajili i još uvijek se sjaje iako je skoro pa prošlo tjedan dana od poliranja. Priložit ću sliku noktiju pa da vidite kako izgledaju prije, a kako poslije. Za ovu fotku iskoristila sam svoju Luciju kao modela jer mi je bilo lakše uslikati njezine ruke, a usput sam i na njoj htjela isprobati efekt.

 photo scholl_nokti_jedniobradeni_drugine_zpsrmispncp.jpg

Uglavnom, set je stvarno odličan, pozitivno me iznenadio i definitivno ću ga sa sobom nositi na more (jep, već sam u planiranju odmora i ljetovanja :D).

 photo scholl16_zps7kwcckve.jpg

Što se tiče ulja, kao što sam i gore spomenula, zaista je odlično i ima kvalitetne sastojke u sebi. Često ulja za njegu noktiju znaju u sebi imati tonu parfema i drugih sastojaka, a najmanje ulja. Ovdje to nije slučaj.

Ulja su jako bitna u rutini njege noktiju, ona noktima daju elastičnost i fleksibilnost te se smanjuje mogućnost da nokti listaju i pucaju. Nokti ne vole vlagu, ne vole vodu, tako da nakon pranja ruku obavezno dobro osušite i nokte te nanesite ulje na njih. Prilikom pranja suđa preporučljivo je nositi rukavice. Ako imate nokte sklone listanju i pucanju primijetit ćete ogromnu razliku ako uvedete ulje u njegu. Ako su vam nokti baš u jako lošem stanju uljite ih 5 do 8 puta na dan i bit će kao novi. Isto tako bilo kakav lak za nokte neka vam uvijek bude na noktima kao dodatna zaštita.

 photo scholl6_zpsbt0bdpwu.jpg

Sve preporuke za ovaj set od mene! :)

Cijene:

Velvet Smooth set za njegu noktiju možete kupiti po cijeni od 299,99 kuna, a zamjenske glave možete kupiti po preporučuenoj cijeni od 74,90 kuna.

Cijena ulja od 5ml je 59,90 kuna.

Jeste li isprobali možda već ovaj set ili planirate?

Martina

PR uzorak & sponzorirani post

About Martina

Novinar po struci, u duši shopping ovisnik i bjuti zaljubljenik te mama male Sare.

Leave a Reply

CommentLuv badge

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.