Recenzija novog Bourjois Healthy Mix pudera, slike

Ovaj puder nije nov nov, izašao je početkom godine, ali sam u naziv stavila ”novi” jer je bilo više verzija ovog pudera pa čisto da ne bi bilo zabune na koji mislim (sad kad izbace novu verziju početkom iduće godine i zeznu me :D). Recenzije i usporedbu prijašnjih verzija možete pročitati ovdje.

Kod nas dolazi u šest nijansi što je nekako tipično za naše tržište iliti drogerijske pudere kod nas, rang nijansi je uvijek nažalost malen. Nijansa koju koristim je 51 i ona može proći za sve one MAC NC15/ NC20 tena. Općenito su Bourjois puderi više prikladni onima toplijeg podtona. Iako bi 51 možda mogla proći i onima neutralnog podtona, ali onima s rozim podtonom ne bi odgovarala.

Najveća vidljiva novost je ambalaža koja više nije okrugla već je četvrtasta, ali tu je i dalje prepoznatljivi crveni čep. Na pumpicu je, kao i prijašnje verzije. Puderi bez pumpice, tu bi mogla traktate pisati. Tko to izbaci?!

Moja koža je inače mješovita, ali je u trudnoći postala suha tako da trenutno ne moram koristiti nikakve primere niti pudere (u kamenu/prahu) na t-zoni. Inače mi je obavezan puder u kamenu/prahu na t-zoni kako bi izbjegla neželjeni sjaj.

lijevo – bez pudera, desno – jedan sloj pudera

Puder je lagan, kao što su i bili njegovi prethodnici te jedan sloj daje lakše prekrivanje. Ujednačit će ten, ali neće prekriti veće nedostatke, tj. za prištiće i sl. nepravilnosti trebat ćete korektor. Može se nadograditi, ali osobno to izbjegavam raditi s puderima. Volim prozračan izgled tena i upravo zato volim Bourjois HM pudere. Još jedan plus je miris pudera, blag je i skoro da se ni ne osjeti. Bourjois je poznat po svojim ”mirišljavim” proizvodima, ali meni je tako drago da su smanjili parfem u ovom puderu.

Teksturom ovo nije rijedak, vodeni puder, ali nije ni gust, rekla bih da je srednje gustoće te se vrlo lako razmazuje. Moj najdraži način nanošenja je prstima te potom dodatno utapkavanje spužvicom. Na dnevnoj bazi koristim jednu i pol pumpicu za cijelo lice i to mi je i više nego dovoljno.

lijevo – jedan sloj pudera; desno – lagani dnevni look

Koži daje prirodan sjaj, a to mi je najdraži finiš kod pudera. Ne volim izrazito mat pudere, ali niti one izrazito sjajne.

Iz Bourjoisa obećavaju trajnost od 16 sati, iskreno ne znam kome treba baš tolika trajnost pudera na licu, ali dobro. Trajnost ovisi o tipu kože koji imate, na mojoj koži je zaista trajan i ne izbriše se niti izblijedi ni nakon cijelog dana (8 sati) te se ne zasjajim od njega. Ako vam koža više naginje prema masnoj onda vam neće biti toliko trajan i sigurno ćete ga trebati kroz dan blotati ili prijeći masne dijelove puderom u kamenu/prahu. Iako ga preporučuju svim tipovima kože po meni je idealan za suhu, normalnu do mješovitu kožu.

Ako želite prirodan izgled tena, ujednačenost i lagano prekrivanje onda je ovo puder za vas. Meni je stvarno odličan.

Novi Bourjois HM je moj favorit kada biram puder za svaki dan, za lagane i prirodne lookove.

Cijena mu je 116, 90 kuna za 30 mililitara i može se kupiti u drogerijama poput dm-a, Bipe, Müllera.

Jeste isprobali (novi) Bourjois Healthy Mix?

Martina

About Martina

Novinar po struci, u duši shopping ovisnik i bjuti zaljubljenik te mama male Sare.

Leave a Reply

CommentLuv badge

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.