Kako nanijeti tekući puder – usporedba kistova i tehnika

Kistovi

U videu koji možete vidjeti dolje pokazala sam kako nanosim puder sa Sigminim F80 kistom, Diego Dalla Palma ravnim kistom (broj 20) i Inglotovom bockalicom (27TG). 

Kistovi za nanošenje tekućeg pudera nisu neophodni pri šminkanju, čak se neki puderi bolje nanose sa prstima. Moram priznati da u ljetnom periodu i sama najviše volim stavljati tekući puder prstima.

Svaki kist ima svoje prednosti i mane, a koji ćete koristiti ovisi o vama i onome što želite da vam taj kist ”radi”. Naravno, u cijeloj priči bitan je i dobar puder, tj. onaj koji odgovara vašoj koži.

Od gore navedenih nekako najčešće posežem za Sigminim F80 jer s njim najbrže nanesem puder te ne trebam puno misliti o samom nanošenju, a i prekrivanje bude ok.

Razlika između F80 i Inglotove TG27 naspram ravnog kista (u ovom slučaju Diego Dalla Palma 20) je ta što ova prva dva uzimaju manje proizvoda na sebe i koristeći njih primjetit ćete da koristite manje pudera nego što biste sa ravnim kistom. Barem se tako pokazalo u mom slučaju, nekako više proizvoda koristim kada puder nanosim ravnim kistom.

Moj savjet, neovisno o kistu koji koristite, je da uvijek nanosite puder od unutarnjih točaka lica prema van te ćete tako izbjeći one ružne prijelaze koji znaju nastati prilikom aplikacije pudera.

Više pogledajte u videu!

Ugodan ostatak dana svima!:)

About Martina

Vizažistica sa zagrebačkom adresom koja se šminkanjem bavi već više od pet godina te ima vlastiti makeup studio (mm studio). Osim što šminka, veliki je zaljubljenik u kozmetiku i kozmetičke proizvode te se upravo zbog toga upustila u blogerske vode.

1 Reply to “Kako nanijeti tekući puder – usporedba kistova i tehnika”

  1. da li možda znaš kolika je cijena bockalice inglot 27tg? ako ne, nema veze. pozdrav!

Leave a Reply

CommentLuv badge