Brush guard – pomoć pri održavanju i čuvanju kistova za šminkanje

 photo brush_gurad00a_zps2f7cdaf7.jpg

Ne znam jeste li upoznati s tzv. mrežicom (eng. brush guard) koja pomaže pri održavanju i čuvanju kistova, ali ja ju koristim već neko vrijeme (oko tri mjeseca) pa sam odlučila s vama podijeliti svoje dojmove. Za brush guard sam prvi put čula prije par godina, ali nisam tome pridavala neku pozornost jer sam zaključila da to nije nešto što mi tako jako treba, pa u to vrijeme nisam baš proučavala gdje se može kupiti i tome sl. Prije tri mjeseca dobila sam nekoliko novih Artdeco kistova koji su redizajnirani, a novitet je bio i taj da se uz svaki kupljeni kist dobije i brush guard kako bi se kist što bolje očuvao.

Brush guard se može koristiti prilikom sušenja kistova, nakon pranja, kako bi se održao oblik kista, ali ja ga primarno koristim na kistovima koji su već suhi. Trenutno imam samo tri ili četiri mrežice, ali definitivno ih namjeravam kupiti još jer kistovi bolje izgledaju s njom tj. oblik je puno bolji, pogotovo kod većih kistova poput onih za nanošenje pudera u prahu i kistova za rumenilo. Iako, postoje i uže mrežice za kistove za sjenila i sl., ali njih nemam (barem ne trenutno). Također, brush guard je odličan dodatak kistovima onda kada ih nosim u torbici jer se tad neće desiti da se dlake možda zgužvaju.

Primijetila sam da na eBayju postoje jeftinije (kineske) i skuplje (originalni The Brush Guard) verzije pa namjeravam naručiti obje baš da vidim ima li kakve razlike i je li cijena opravdana. Javim dojmove i za to! :)

Nego, jeste li vi isprobali brush guard? :)

 photo brush_gurad00_zpsb53a0627.jpg

 photo brush_gurad02_zps1e488ca7.jpg

 photo brush_gurad01_zps6481f407.jpg

 photo brush_gurad04_zps8125eb88.jpg

Vesna

13 Replies to “Brush guard – pomoć pri održavanju i čuvanju kistova za šminkanje”

 1. Ja imam fejk sa ebaya, i moram priznati da ih obozavam jer definitivno primjecuje se razlika. Npr. neke kistove koje nisam tako čuvala su u lošijem stanju od ovih koji jesu, a imam ih jednako dugo.
  Mislim da su ne ebayu par komada oko jedan dolar što je fakat sitnica, a stvarno su super stvar :)

  1. Definitivno naručujem s eBaya! :)

 2. Koristim brush guard već jako dugo. Nisam probala original već sam naručila kineske sa Buyincoins-a. To je odlična stvar, stavljam ih na kistove nakon što se osuše jer ako ih stavim na mokre kistove sušenje traje predugo!
  Martina
  Makeuptim recently posted…Sretan BožićMy Profile

 3. Planiram ih definitivno nabaviti jer čujem samo pozitivne stvari o brush guardovima i stvarno mi se čine vrlo korisne stvarčice

 4. čula sam za to i stalno mislim kako ću naručiti,ali nekako zaboravim na to. Idem baciti pogled na ebay i naručiti ;)

 5. Nemam ih ali navodno su originalni prikladni i za manje kistiće, kineski su veći. Planiram nabaviti ali čekam još pokoju recenziju.

 6. odlična stvar, imam ih već godinama u 3 ili 4 veličine. kupljeni su na ebay-u za nekih 2$. :)
  ja ih stavljam na mokre kistove, pogotovo na one za blendanje, rumenilo, puder u kamenu… odnosno na sve one koji su fluffy i nakon par godina mogu stvarno reći da “čuvaju” kistove. ;)

 7. ja imam fejk ebay brush guard već godinu i pol, uzela sam metar za 0,99 dolara :D i super je, za veće i srednje kistove dušu dao, jedino je preširok za kistove za oči, ali oni mi se i tak i tak ne cufaju puno :)

 8. imam ih i konstantno ih koristim, imam jeftiniju verziju, jako sam zadovoljna (smatram da ne bi trebala biti razlika između jeftinijih i skupljih za komad mrežice)

 9. Imam ebay kinesku verziju za veće kistove i koristim je unatrag 5-6 mjeseci. I odlični su, rade svoj posao i zapravo i ne znam u čemu bi bila razlika tih jeftinih i markiranih ;)

  1. Da, ne znam ni ja u čemu bi bila razlika. Mislim, i ovo je brush guard (što dođe uz Artdeoc kistove, jel’), a nije original. :)

 10. Nisam probala, a zasad racunam da mi s mojih par kistova ni ne treba XD
  Lendoxia recently posted…Favoriti 2013: Lakovi za nokteMy Profile

 11. Hvala na info, naručujem i ja! :-)

Leave a Reply

CommentLuv badge

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.